Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, τονίστηκε στη συνάντηση της Επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του Παιδιού, με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών

 

 

24.9.20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΑΙΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων...

 

 

 

Ημερομηνία 24/9/2019

 

 

Έντιμε κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας,

 

Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνάντηση μας ημερομηνίας 21/8/2019, κατά την οποία συζητήσαμε εκτεταμένα το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και της ανάγκης λήψης μέτρων, τόσο από την Αστυνομία, όσο και άλλες αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλανίζει την κυπριακή κοινωνία.

 

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες πολλαπλές δολοφονίες γυναικών, μεταφέρουμε την τεραστία ανησυχία του Συνδέσμου μας, ο οποίος εκπροσωπεί μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, τους μονογονιούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες, σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής τους, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες καθημερινά με βία, είτε από τους συζύγους, είτε από συντρόφους αυτών.

 

Τονίζουμε την ανάγκη, ενόψει και της κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης (έστω με εξαιρέσεις), να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας και οι θεσμοί του Κράτους, ώστε να ανακόψουμε την βία κατά των γυναικών, τόσο με μέτρα πρόληψης και διαπαιδαγώγησης, όσο και με αυστηρή ποινική αντιμετώπιση του εγκλήματος ως κακούργημα.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Αστυνομία θα πρέπει να σταθεί αποφασιστικά χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συγχωροχάρτια στους θύτες, χωρίς αναστολές και χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις ως ο φρουρός, ο εγγυητής της ασφάλειας και ο προστάτης όλων των γυναικών θυμάτων, ή, δυνητικών θυμάτων βίας. Καμία καταγγελία στα συρτάρια καμία καταγγελία «στα μαλακά».

 

Η βία κατά των γυναικών είναι για μας, και πρέπει να γίνει και συνείδηση όλων των θεσμών του κράτους (περιλαμβανομένης της Αστυνομίας) κακούργημα και όχι ενδοοικογενειακή υπόθεση, έγκλημα κατά της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας, της ψυχικής και σωματικής υγείας και της ίδιας της ζωής των γυναικών, που δεν σηκώνει κανένα άλλοθι και κανένα κουκούλωμα.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτούμε την επανασύσταση, επαρκή και επιστημονική στελέχωση όλων των υπηρεσιών του κράτους και της Αστυνομίας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Η λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει συνεργούς στο έργο της Αστυνομίας αλλά και του κράτους.

 

Σχετικά με τα μέτρα τα οποία οφείλουν να ληφθούν και τα οποία είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συμβάλουμε στην υλοποίηση, επισυνάπτουμε Υπόμνημα του Συνδέσμου μας με τα δικά αιτήματα.

 

Παραμένουμε στη διάθεση σας για συνάντηση με την αρμόδια Ομάδα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, αλλά και εσάς προσωπικά, για συζήτηση των πιο πάνω.
Είμαστε επίσης έτοιμοι να συνδιοργανώσουμε δράσεις που να μεταφέρουν στην κοινωνία ένα σύγχρονο προφίλ της Αστυνομίας Κύπρου και κυρίως την αποφασιστικότητα σας για πάταξη της βίας κατά των γυναικών (συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, κοινό φυλλάδιο, κοινές εκστρατείες).

 

Αναμένουμε τη συνέχιση των συζητήσεων μας, στο πιο πάνω πλαίσιο.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 


Αργεντούλα Ιωάννου
Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου
Μονογονεικών Οικογενειών Και Φίλων.

 

 

Κοινοποίηση:
Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

     rik320.gif  kapatsos320.gif  CDA.jpg   herodotus.jpg  Intercollege-large.gif