hqdefault

 

Είναι τραγικό για μια «πολιτισμένη» κοινωνία να είναι Χριστούγεννα και να ανέχεται παιδιά να πεινούν και να υποφέρουν, χωρίς καν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο της αναμονής του Άγιου Βασίλη να περάσει από αυτά.

 

Οι μονογονείς και τα παιδιά τους πληρώνουν βαρύ τίμημα της οικονομικής κρίσης, των επιβολών της Τρόικας και των αποφάσεων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, για περιορισμό του κοινωνικού κράτους. Μονογονεϊκές οικογένειες ζουν σε άθλιες συνθήκες, κάτω από τα όρια της φτώχειας σε  συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, εγκαταλειμμένες από το Κράτος. Τραγικά θύματα τα παιδιά, των οποίων, παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Το κράτος κλείνει τα μάτια στο ότι η μεγαλύτερη ομάδα των μονογονιών είναι γυναίκες, θύματα πολλαπλών διακρίσεων από την κοινωνία και το κράτος. Μητέρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, θύματα βίας όλων των μορφών, οικονομικής βίας, άνεργες, χωρίς διατροφές και χωρίς καμία οικονομική ή άλλη στήριξη για να επιβιώσουν.

 

Η Κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της στα δίκαια αιτήματα του Συνδέσμου μας και στις εκκλήσεις για άμεση στήριξη των οικογενειών που υποφέρουν. Δεν μιλάμε πια για δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση αλλά αγώνα καθημερινής επιβίωσης.

A 22

 

Απευθύνουμε την διαμαρτυρία μας στην κοινωνία, στις γυναικείες οργανώσεις στους βουλευτές και στα πολιτικά κόμματα ζητώντας την  συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα μας.

 

Δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα για τις ευάλωτες ομάδες ούτε οι αόριστες υποσχέσεις για καλύτερες μέρες από το successstory της ανάκαμψης της οικονομίας που εμείς δεν αντιληφθήκαμε .

 

Καλούμε την κοινωνία να αναλάβει τις ευθύνες της  και να σταματήσει το ξεζούμισμα των ανθρώπων στο όνομα δήθεν της ανάκαμψης  της οικονομίας.  Η εξόντωση του κοινωνικού κράτους δεν είναι η λύση. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη των τραπεζών και να υποταχτούμε στις αποφάσεις της Τρόικας.

 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον κυκλικό κόμβο του Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό (Δικαστήρια ) το Σάββατο 19/12/2015 η ώρα 12 μέχρι 4 μ.μ.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 

 

-Την άμεση αναθεώρηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναγκών των μονογονεϊκών οικογενειών για την διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης αυτών και όχι συνθηκών πείνας.

 

-Την άμεση αναθεώρηση του μονογονεϊκού επιδόματος  για κάλυψη και των εν διαστάσει μονογονιών και  τη συνέχιση του μετά τον γάμο και μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών.

 

-Την άμεση ανάληψη καταβολής των διατροφών που δεν εισπράττονται από άνεργους γονείς, από το Κράτος. 

 

-Tην άμεση σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας στο Γραφείο Ευημερίας και την αποκατάσταση των εκτάκτων επιδομάτων για άμεση κάλυψη των αναγκών επιβίωσης .

 

-Την άμεση υιοθέτηση προγραμμάτων εργοδότησης και εκπαίδευσης μονογονιών.

 

-Τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας παιδιών μονογονιών από το κράτος.

 

-Την άμεση αποκατάσταση της παροχής δωρεάν νομικής αρωγής για κάλυψη δικαστικών εξόδων οικογενειακών δικαστηρίων των μονογονιών.

 

-Την άμεση αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου με στόχο την σύντομη και ειρηνική επίλυση των διαφορών.

 

-Την άμεση εφαρμογή των δράσεων του Στρατηγικού Σχεδίου Ισότητας για τις ευάλωτες ομάδες γυναικών για την υλοποίηση των δικαιωμάτων ένταξης στην κοινωνία, εργασία και στην Δικαιοσύνη.

 

-Την άμεση σύσταση αποτελεσματικού Μηχανισμού Ελέγχου των πολιτικών και αποφάσεων της Κυβέρνησης και της Διοίκησης που παραβιάζουν τα δικαιώματα των μονογονιών, γυναικών μονογονιών και παιδιών .

 

-Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των μονογονιών και των παιδιών τους, από εγγυήσεις τραπεζών /υποθήκες εκποιήσεις κατοικιών.

 

-Την άμεση υιοθέτηση πολιτικών στέγασης μονογονεϊκών οικογενειών που θα βρεθούν στους δρόμους από τις τράπεζες.

 

-Την άμεση και επαρκή στήριξη του Συνδέσμου μας για να βρίσκεται δίπλα στους μονογονιούς που το χρειάζονται .

 

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!

 

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ 

 

Φτωχεια εξαθλιωση καταθλιψη μιζερια κανενας να μην μεινει με σταυρωμενα τα χερια

     rik320.gif  kapatsos320.gif  CDA.jpg   herodotus.jpg  Intercollege-large.gif