Πραγματοποιήθηκαν χτες 8/11/2015 με επιτυχία στο Πολυδύναμο  Κέντρο Παλλουριώτισας του Δήμου Λευκωσίας τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτών την οποία διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεικών Οικογενειών και Φίλων σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου. Στόχος του Συνδέσμου είναι μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η μονογονεική οικογένεια να αναδειχτεί  και η θετική εκδοχή της μονογονικής οικογένειας ως μια νέα μορφή ισορροπίας των ανθρώπων .

12207941 10206254837944568 1888998601 n

 

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι  βουλευτές  Ρίκκος  Μαππουρίδης,  Στέλλα Κυριακίδου  ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η πρώην υπουργός και δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, η δημοτική σύμβουλος Μέλια Αβραάμ , το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης , η οργανωτική γραμματέας της ΠΟΓΟ Σκεύη Πασσιά και  η γραμματέας του   Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για στήριξη μονογονικών οικογενειών που έχουν άμεση ανάγκη και απευθύνονται καθημερινά στον Σύνδεσμο .Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 12/11/2015 .

 

Σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Αργεντούλα Ιωάννου αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεικές οικογένειες και στις προσπάθειες που κάνει ο Συνδεσμος να αντιμετωπίσει πυροσβεστικά τις καθημερινές εκκλήσεις για στήριξη σε φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης μονογονικών οικογενειών .

 

Οι γυναίκες μονογονιοί ως ευάλωτη ομάδα υφίστανται πολλαπλάσια της συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συνδέσμου  ο θεσμός του ΕΕΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πιεστικές καθημερινές ανάγκες των μονογονιών ενώ ο ρόλος του  Γραφείου Ευημερίας έχει εξασθενήσει. Οι διατροφές από άνεργους δεν εισπράττονται και το επίδομα μονογονιού δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των μονογονικών οικογενειών  ,οδηγώντας αυτές να ζουν  στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας .

 

Η κα Ιωάννου κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας και την Επίτροπο Ισότητας  να αναπτύξουν χωρίς άλλη καθυστέρηση εκείνες τις πολιτικές που θα υλοποιούν το ανθρώπινο δικαίωμα των μονογονικών οικογενειών και των παιδιών τους για αξιοπρεπή διαβίωση.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας κας Αιμιλιανίδου έκανε ο Γενικός Διευθυντής  του Υπουργείου κος Αντρέας Ασσιώτης  ο οποίος αναγνωρίζοντας ότι οι οικογένειες αυτές οδηγούνται συχνά στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα καλέσει άμεσα το Δ.Σ του Συνδέσμου και θα  εξετάσει τα προβλήματα των μονογονιών .

 

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΕΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

     rik320.gif  kapatsos320.gif  CDA.jpg   herodotus.jpg  Intercollege-large.gif